Enginarın
en dış yapraklarını bu amaçlar kullanmayınız.En dış yapraklarının
altında kalan tüm yaprakları bu amaçla kullanabilirsiniz.Bir adet
enginarın içerdiği yapraklar bir defalık kullanım için yeterlidir ve
bunu, yapacağınız kürün bir günlük kullanımı için ölçü olarak
alabilirsiniz.Bu konuda sayısal bir değer vermek gerekirse, kür için bir
defalık hazırlanan yaprakların toplam ağırlığı 10 gramı
geçmemelidir.Ortalama olarak altı-yedi gram kullanılması bir defalık
tüketim için normal ölçüdür.
Hazırlanışı:Bir adet orta boy
enginarın tüm alt yaprakları iki su bardağı dolusu kadar kaynamakta olan
klorsuz suyun içine atılır ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak beş
dakika haşlanır. Soğuduktan sonra süzülüp suyu içilir. Aç veya tok
karnına içilebilir. Bu kür bir ay müddetle haftada iki veya üç gün
uygulanır ve daha sonra duruma göre zaman zaman hafatada bir defa tekrar
edilir.Her defasında taze hazırlanmalıdır