Download Oyun,indir,Yama,Crack,Serial,Karahan Online hile,Knight Online,Private Serverler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Download Oyun,indir,Yama,Crack,Serial,Karahan Online hile,Knight Online,Private Serverler

Download Oyun, indir, Yama Crack, Serial, KnightOnLine Spor, FB...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tehlikeli internet hastalıkları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
cynic
-Administrator-
-Administrator-
cynic


Erkek
Mesaj Sayısı : 1613
Yaş : 44
Nerden : UKRAYNA
Lakap : UNREAL
Ruh HaLi : Tehlikeli internet hastalıkları Pusuda10
Tecrübe Puanı : 6884
Kayıt tarihi : 02/04/09

AktifLik
PayLaşım:
Tehlikeli internet hastalıkları Left_bar_bleue1000/1000Tehlikeli internet hastalıkları Empty_bar_bleue  (1000/1000)
AktifLiK:
Tehlikeli internet hastalıkları Img_left1000/1000Tehlikeli internet hastalıkları Empty_bar_bleue  (1000/1000)

Tehlikeli internet hastalıkları Empty
MesajKonu: Tehlikeli internet hastalıkları   Tehlikeli internet hastalıkları EmptyÇarş. Nis. 22, 2009 4:54 pm

Tehlikeli internet hastalıkları
Bilgi kaynağı olan internet, bağımlılık yapıyor. Bir tür uyuşturucu gibi görülen internetin, kişilerde yalnızlık hissi yarattığı, depresyonu tetiklediği, sosyal ilişki ve çevre kaybına neden olduğu bugüne kadar birçok kere söylendi. Peki internet başka hangi rahatsızlıkları beraberinde getiriyor? İşte sorunun cevabı...

10- Göz yorgunluğu
Gözlerinizi çok kullandığınız zaman yorulur. Buna göre, bilgisayar ekranına saatlerce bakarsanız, gözlerinizin ağrıması kaçınılmaz olur. ‘Mayoclinic.com’ adlı internet sitesi ‘göz ağrıları her ne kadar sinir bozucu olsa da, dinlendirdiğiniz zaman geçer.’ diyerek, göz yorgunluğunu internet hastalıkları listesinde onuncu sıraya koyuyor.

9- ‘Hasta oldum!’ kaygısı taşıma
Bazı insanların ağrı belirtilerini yanlış ya da olduğundan daha büyük bir şekilde yorumlama eğilimi vardır. Wikipedia, bu sağlık kaygılarını, kötü bir hastalığa yakalandığına dair aşırı kaygılanma ve endişelenme şeklinde tanımlıyor. İnternetteki mevcut tıbbi bilgiler sayesinde, daha önce hiç sağlık kaygıları taşımamış insanlar bile günümüzde aşırı heyecanlanabiliyor. İnternet herkesi delirtmeden önce bu hastalığın sınırlarını belirlemeli.

8- Baş ağrısı
İnternet kullanımı ile ilgili üç tip baş ağrısı vardır.

*Gerginlik sonucu oluşan baş ağrıları: Bu tarz baş ağrıları stres yüzünden değil de, boyun ve göz ağrılarınızın tetiklemesiyle oluşur.

*Kronik günlük baş ağrıları: Eğer bir ayın yarısından daha fazlasını baş ağrısı ile geçiriyorsanız, bu hastalıkğın sıkıntısını çekiyor olabilirsiniz.

*Stress sonucu oluşan baş ağrısı: Bu hastalığa sebep olan büyük stresler değil de, gün boyunca çektiğiniz küçük endişelerdir.


7- Sırt ağrıları
Kötü duruş özellikle obezite, sigara ve egzersiz eksizliği ile desteklenirse sırt ağrılarına yol açar. Eminim ki, zamanın çoğunu internet başında geçirenler, pilates topu ile ağrılarından kurtulmaya çalışıyordur.


6- Kan pıhtılaşması
Son birkaç yılda uçakla seyahet ettiyseniz, damar şişmesi veya kan pıhtlaşmasıyla ile ilgili uyarıyı görmüşsünüzdür. Etrafta dolaşamayan uçak yolcularının vücudundan su çıkar ve bu hastalığa karşı savunmasız kalırlar. Bu yüzden ayaklarınızı hareket ettirmeli ve yer değişimi için bazen ayağa kalkmalısınız.

5- Munchausen sendromu
İnternet, bitmek bilmeyen sohbet odaları ya da insanların problemlerini paylaşabileceği, tavsiye arayabileceği sosyal ağ siteleri sunuyor. Bazı insanlar sadece biraz ilgi çekebilmek için sahte hastalıklar yaratabiliyor. Mesela tecavüze uğrama, saldırıya uğrama veya ciddi hastalıklara yakalanma gibi trajediler uydurabiliyor. Tüm bu ilgi çekme yöntemleri Munchausen sendromunun belirtileri arasında yer alıyor.

4- Facebook depresyonu
Daily Mail’e göre, Facebook ve diğer bazı sosyal ağ siteleri genç kızların endişe ve depresyona eğilimli olmasını sağlıyorlar. Aynı makalenin devamında, genç kızların özellikle duygusal hayal kırıklıkları üzerinde tekrar tekrar konuşmaları, ruh hallerini kötü yönde etkilerken aynı zamanda mutsuz duygular edinmelerine yol açıyor. Tüm bu sonuçlar Stony Brook Üniversitesi’nde 83 kız öğrenci üzerinde yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır. Araştırmayı yöneten doktorlardan Dr. Davilla, genç kızların konuyu değiştiremediklerini söylüyor.

3- İnternet siniri
İnternette öfkelenmeniz her ne kadar sağlığınızı etkileyen bir olay olarak görülmese de, sonunda şiddete yol açabiliyor. Tim McDonald’a göre, bu öfkenin sebebi fazla bilgi yükü olabilir. İngiletere’de yapılan araştırmaya göre, 200 insan içinden yüzde 68’i bilgisayardaki performans düşüklüğünü ya da geçiçi sorunları, eşinin ailesi ile haftasonunu geçirmekten daha stresli bulurken, yüzde 38’i de toplu taşımada sıkışıp kalmaktan daha stressli olduğunu belirtiyor.

2. Üst eklem bozuklukları
Üst eklem bozuklukları içinde boyun tansiyon sendromu, bilek tünel sendromu, bilek ve el ağrıları, bursan iltihaplanması yer alıyor. Sürekli tekrar eden burkulma sendromları geçmişte yazarların çokça karşılaştığı bir durumdu. Rahatsızlığın ana nedeni sürekli olarak aynı pozisyonda klavye gibi bir yazı aracı kullanmak.

1. İnternet bağımlılığı
İnternet hastalıkları listesinde ilk sırayı tabi ki internet bağımlılığı alıyor. Hiç şüphesiz bağımlılığın her türü çok kötü fakat internet bağımlılığı daha da herhalde en kötüsü. Çünkü ciddi anlamda internet bağımlısı olmuş birisi gün içinde geçirdiği her dakikayı internet başında oturarak geçirmek istiyor. İnternet bağımlısı haline gelmiş bir kişi aynı zamanda bilgisayarı ilgilendiren birçok şeyin bağımlısı olmuş demektir. Mesela klavye ile yazı yazma, online alışveriş yapma, bilgisayar oyunu ve chat yapma gibi...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tehlikeli internet hastalıkları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tehlikeli Aslar 2 - Smokin' Aces 2 : Assasian's Ball (2010) Aksiyon, Komedi, Suç
» KAN HASTALIKLARI
» AKCİĞER HASTALIKLARI
» DAMAR HASTALIKLARI
» DERİ HASTALIKLARI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Download Oyun,indir,Yama,Crack,Serial,Karahan Online hile,Knight Online,Private Serverler :: Gündem :: Güncel Haberler-
Buraya geçin: